over Don Pedro

Don Pedro et son gramophone probeert het `ambacht’ van DJ levend te houden. Sleutelbegrippen zijn daarbij: goede muziek, degelijke voorbereiding, draaien van vinyl, sfeer opbouwen en aanvoelen van het publiek.
Met Don Pedro krijgt uw feest of evenement gegarandeerd `chique’! Het belangrijkste element daarbij is natuurlijk de muziek: Don Pedro kan teren op een uitgebreide collectie originele muziek op vinyl (33’s & 45’s): o.a. jazz, swing, gospel, rhythm&blues, rock `n roll, soul, funk; maar ook ska, Caraïbische en West-Afrikaanse muziek. Zijn collectie omvat naast de meer bekende nummers tevens veel obscure parels uit vervlogen tijden waarmee hij u en uw gasten zal verrassen. De aankleding en outfit van Don Pedro zijn altijd passend en stijlvol.

dj mousique“Geboren in 1974 ben ik oud genoeg om de tijd van het vinyl nog te hebben meegemaakt, maar te jong om mezelf nog te herinneren wat de eerste plaat of single was die ik kocht. Voor mij staat vinyl voor een stuk nostalgie, ik kan me de gezelligheid thuis rondom de platenspeler nog goed herinneren, en als mijn vader aan het werk was draaide ik soms stiekem zijn platen. Jammer genoeg hebben zij in de jaren ’80 alle platen weggedaan en kwam de cd en de cassette ervoor in de plek. Als jongeling had ik te weinig geld om zelf cd’s te kopen, dat kwam pas later. Eindeloze middagen en avonden bracht ik door achter mijn dubbeldeks-stereocassetterecorder om van de radio de beste nummers op te nemen en die dan later over te spoelen/mixen op een andere cassette. Ik denk dat daar mijn dj-carrière is aangevangen, al was het allemaal nog niet zo professioneel…

Toen ik later steeds vaker gevraagd werd om muziek te draaien, ben ik weer begonnen met het (her)verzamelen van LP’s en singles, en heb uiteindelijk een uitgelezen collectie opgebouwd van een paar duizend LP’s en honderden singles. Ik ben een echte jazzliefhebber. Daarnaast hou ik ook erg van rhythm&blues, rock `n roll en soul en heb een speciale liefde voor de West-Afrikaanse muziek uit de jaren ’70 – die een mooie crossover vormt van traditionele Afrikaanse en Caraïbische muziek – en voor Cubaanse en Zuid-Amerikaanse muziek uit de jaren ’60 en ’70 (vroege salsa en aanverwante stijlen). Muzikaal gezien begint het voor mij ergens in de jaren ’20 en eindigt het aan het einde van de jaren ’70.
Tegenwoordig draai ik alleen nog van vinyl. Het is weer terug van weggeweest, hoor je wel eens. Weg is het nooit geweest, maar er is vandaag de dag zeker weer meer aandacht voor vinyl en het is de enige tak van de (fysieke) muziekbranche waar nog groei in zit. Met vinyl beleef je muziek veel meer, vind ik. Je moet die plaat uit zijn hoes halen, hem opzetten en halverwege nog eens omdraaien. Je gaat er echt voor zitten, het is iets heel anders dan een playlist van spotify aanzetten. En als ik ergens ga draaien merk ik ook dat mensen het gewoon tof vinden om weer eens een dj echt `aan het werk’ te zien. Die oude platen roepen op zich al een gevoel van nostalgie op. Voor mij is er geen leuker uitje dan op een verloren zaterdagmiddag in een of andere obscure platenzaak door de bakken gaan (diggen), op zoek naar verloren gewaande pareltjes.”

Don Pedro is te boeken voor uw festival, clubavond, receptie, bedrijfsevenement, tuinfeest, bruiloft, verjaardag, jubileum, strandtent, opening, of gewoon voor het Centraal Station. Don Pedro is uw vinyl-dj, waar u maar wilt…

Stijlen:

jazz swing crooner charleston soul funk blues jump blues gospel popcorn boogaloo northern soul rhythm & blues cha-cha-cha rock `n roll rocksteady rockabilly westcoast gypsy afrofunk afrojazz afrocuban calypso mambo cumbia reggae rumba early salsa world mod beat surf son ska twist jive swingdance jazzdance lindyhop


Leuk om te weten: Don Pedro was jaren resident-dj bij Stroom Rotterdam, waar hij twee keer per maand op zondagochtend jazz draaide. Ook draaide hij bij o.a. Rotown en jazzcafé Dizzy. Samen met DJ Lato Uno verzorgt Don Pedro zo nu en dan een ondeugend dansavondje bij café de Ouwehoer op Katendrecht onder de naam Bip! Bop!! Boom!!!

Kamer van Koophandel nummer 59619198

Don Pedro boeken

Algemene Voorwaarden


Recensies
(o.a. geplaatst door klanten op de martkplaats-advertentie)

Vette oude swingende muziek
Wij vierden ons samen-100-feest. En omdat dat bijzonder is, hadden we een bijzondere DJ gezocht. Die vonden wij in Don Pedro. Hij heeft een bijzondere vinylcollectie, met passie en kennis samengesteld. Wij vroegen om vette oude swingende muziek die niet doorsnee is. Dat heeft hij ook. Het werd een topfeest. En daar had Don Pedro een belangrijk aandeel in. Hij creëerde een gezellige en feestelijke sfeer, vanaf begin tot eind, en kreeg mensen aan het dansen die dat anders laten. Don Pedro is sowieso een fijne gast die je op je feest er gewoon bij wilt hebben.
Arjen & Silke, 13 okt 2018

Het optreden van Don Pedro droeg significant bij aan de gezellige sfeer
Don Pedro , Peter, kwamen we tegen op internet toen we op zoek waren naar een DJ, bij voorkeur met grammofoonplaten uit de jaren 40 t/m 60-70. Het feestje is zeer succesvol geworden, mede door de buitengewoon prettige muziek die hij speelde, reagerend ook op wat de mensen wilden horen. Je kon er gezellig bij praten maar ook heel gezellig op dansen, wat dan ook veelvuldig gebeurde. Eigenlijk swingen, want het was swingende muziek.
Om een lang verhaal kort te maken, we waren buitengewoon tevreden over hem, want zijn optreden droeg significant bij aan de gezellige sfeer.
Wim, Hoofddorp, 23 sept 2018

DJ Don Pedro bij opening nieuwe showroom in Hengelo
Op aanraden van een collega die DJ Don Pedro heeft horen draaien bij een opening van een kledingwinkel in midden en hoog segment.
Wij hebben DJ Don Pedro ingehuurd tijdens de opening van onze nieuwe autoshowroom.
Geweldig, professioneel gedraaid met vinyl, passende muziek en zelfs de vinylkraakjes waren te horen, passende kledij.. alles paste in stijl.
Een volgende keer zeker weer!
Patricia, Munsterhuis, 1 sept 2016

Don Pedro draait op onze bruiloft in Wassenaar
Geplaatst door M op 23 aug. ’16 | 1 jaar actief op Marktplaats
Hartelijk dank voor je mooie performance op onze trouwdag 18 augustus jl. Het zorgde voor de juiste sfeer, bijna iedereen op de dansvloer en we hebben er veel complimenten over gekregen. Klasse!

Bruiloft in Rotterdam
Geplaatst door Tim Hendriks op 23 dec. ’15 | 2 jaar actief op Marktplaats
Met DJ mousique werd het een mooi avondfeest op onze bruiloft. Zorgde voor een ontspannen en gezellige sfeer en heerlijke muziek. Ook het afstemmen van te voren verliep prettig. Zeker een aanrader!

Funkylicious in Oirschot
Geplaatst door Jana S. op 30 sept. ’15 | 1,5 jaar actief op Marktplaats
Precies wat we voor onze bruiloft wilden: plaatjes met kraakjes, spelen met de sound van toen, een enthousiaste muziekliefhebber met een super professionele attitude en gevoel voor het moment, authentieke sfeer en een originele set-up die perfekt in onze vintage locatie heeft gepast.
DJ Mousique, heel erg bedankt voor de funky avond, wij en onze gasten hebben echt van genoten!
Tot straks op een van je optreden!

DJ op gezellig feest in Scheveningen
Geplaatst door Jaap van der Sar op 16 mrt. ’15 | 9 jaar actief op Marktplaats
Geen stampwerk, maar fijne soul en alles van vinyl; zelfs met mijn eigen platen kon Peter uit de voeten. Een goed gesprek vooraf, zorgt er voor dat hij precies weet wat jij wilt horen. Zijn fenomenale platenkist doet de rest. Ik kan DJ Mousique iedereen aanraden; een zeer vriendelijke vinylspecialist die garant staat voor een fijn feest.

DJ Mousique op bruiloftsfeest in Rotterdam
Geplaatst door Anoeshka op 09 mrt. ’15 | 9 jaar actief op Marktplaats
Wij hebben DJ Mousique voor ons bruiloftsfeest ingehuurd en zijn heel positief. Tijdens het voorbereidende gesprek werd ons al duidelijk dat Peter veel en een brede muziekkennis heeft. Hij dacht goed mee en kwam later ook nog met wat suggesties via de mail. De avond zelf was erg gezellig en we hebben lekker gedanst. Het was gelukkig geen probleem om ook nog een paar van onze favoriete plaatjes te draaien die nogal afweken van het normale Mousique repetoire. De avond klopte het helemaal met onze wensen, top!

dj mousique receptie in Delft
Geplaatst door hanigna op 20 apr. ’14 | 4½ jaar actief op Marktplaats
een receptie voor mijn jubileum bij het het bedrijf veranderde van een “verplichte zit” in een bruisende borrel waar nu nog over nagepraat wordt. Hoe dit kwam? De vinyl keuze, entourage kortom de aanwezigheid van dj mousique maakte het hele plaatje compleet. erg belangrijk bij een receptie is dat mensen met elkaar kunnen praten en elkaar ontmoeten zonder boven de muziek(vaak muzak) te moeten uitschreeuwen. Dj mousique raakt precies de juiste snaar!

DJ Mousique in Rotterdam
Geplaatst door Georgette op 18 feb. ’14 | 9½ jaar actief op Marktplaats
Mede door de muzikale bijdragen van dj Mousique werd de eindejaarsbijeenkomst van de Kindertelefoon Rotterdam een swingend en sfeervol feest. Zeker voor herhaling vatbaar. Mijn tip: DOEN!

geen standaard “dj in Rotterdam
Geplaatst door cgk0809 op 17 feb. ’14 | 6 jaar actief op Marktplaats
top!

Advertenties

One thought on “over Don Pedro

  1. Beste Peter,
    Nogmaals bedankt voor het spelen bij de opening van ons uitvaartcentrum aan de Emmastraat te Gouda. Je zorgde voor een goede en fijne sfeer. Voor herhaling vatbaar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s